marți, 12 ianuarie 2010

prin geam


. . .

7 comentarii:

Unknown spunea...

cam accentuata editarea

Ionut Petianu spunea...

mosule mie imi place!....

Raluca I.A. spunea...

Mie mi-a atras atentia comentariul pe care ti l-a facut pe forum domnul profesor Dinu Lazar. De aceea, mi-am spus: "hai sa vad ce fotografie a facut". Acum comentariul meu: 1) Nu cred ca ai facut fotografia in "dorul lelii", ci, pur si simplu, "te-ai lasat furat de lumini si de tehnica". Mi s-a intamplat acelasi lucru la un apus de soare in Piata Universitatii, cand fotografia mi-a iesit prea incarcata si, cam fara subiect. Adica, subiectul ar fi trebuit sa fie cerul incadrat de cladiri, numai ca erau prea multe masini. Din fotografia ta imi place separat masina de pe drum si umbra rosie lasata de masina. Mi se pare prea incarcata, in schimb, de cladirile de pe drum. Adica, daca ar fi fost numai masina, pe sosea, cu umbrele lasate de ea, fara incarcatura cladirilor, ar fi fost perfect. Dar asta nu s-ar fi putut face decat, daca ieseai in afara Bucurestiului. Sper sa nu te superi de ce ti-am spus. Recapitulez. Daca esti in masina - presupun ca esti si sofer - eu nu sunt, dar imi doresc sa fiu - si vezi ceva pe drum, care-ti place, tragi pe dreapta, cobori cu aparatul de fotografiat si iti pui urmatoarea intrebare: "care este subiectul? Ce doresc sa fotografiez? Sau "ce mi-a atras atentia". Dupa ce ti-ai raspuns la aceasta intrebare urmatoarea intrebare este: "este ceva care m-a impiedica sa-mi realizez fotografia?, vreun om, vreo pasare, vreo masina in mers. Si daca nu ai nici un fel de obstacol sau daca il ai si te poti misca in alt unghi, in functie de lumina sau de alte conditii, abia atunci iti setezi aparatul - nu uita ca pentru "dara de lumina" lasata de masini iti trebuie un timp de expunere de la 1 secunda in sus, iar pentru asta iti trebuie trepied, iar pentru "imaginea inghetata" iti trebuie de la 1/250 in sus, deci o viteza cat mai mare de expunere, iar daca doresti sa o faci fara blitz atunci ai nevoie de timp lung, ca sa ai lumina suficienta, ca sa nu-ti sara aparatul pe ISO Hi. Acum, este adevarat ca daca ai pierdut un moment ca daca stai sa te gandesti la "ce fotografiezi" poti sa pierzi un moment, dar acest lucru este valabil la instantanee cu oameni sau la cine stie ce accident vazut pe sosea, daca doresti sa trimiti fotografiile la Realitatea TV sau la Antena 3. La cat mai frumoase fotografii! Raluca

mircea achim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mircea achim spunea...

daca va uitati atenti la poza si ascultati melodia pe background ( http://www.youtube.com/watch?v=bQtlrBziyzI ) parca ii vedeti dansand. in aer.. in umbre..
sau poate vad doar eu. sau poate doar tu. hehe

Lavinia Ban spunea...

mie-mi place... are stare... si cu tot cu story capata valoare. Cred totusi ca e o poveste la persoana I... ca daca nu, pacat ca nu ti-ai surprins "cunostintele" dansand pe acoperis :)

Mirela Momanu spunea...

Imi place compozitia generata de impartirea cadrului si tonul puternic de rosu plasat in punct de forta...este un cadru de o cromatica foarte buna si de impact!